ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Tο σημαντικότερο προϊόν του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων είναι το πασίγνωστο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κολυμβαρίου, ένας διατροφικός “υγρός χρυσός” που είναι φημισμένος σε όλο τον κόσμο ως προστάτης της υγείας, τόσο από τα καρδιαγγειακά νοσήματα όσο και από πολλές άλλες ασθένειες γενικότερα.
Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κολυμβαρίου έχει οξύτητα μόλις 0 – 0,8 και είναι:
— Φιλτραρισμένο εν ψυχρώ, διατηρώντας όλες τις οργανοληπτικές του ιδιότητες
— Απαλλαγμένο από υγρασία και από κάθε ξένη ύλη
— Φυσικός χυμός από φρέσκο και υγιή ελαιόκαρπο με ασύγκριτη γεύση και ξεχωριστό άρωμα.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων παράγει τις μάρκες ελαιόλαδου “Κολυμβάρι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο” (“Kolymvari Extra Virgin Olive Oil”) και “Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) Κολυμβάρι” (“Protected Designation of Origin Kolymvari”).

QUADRO 1L
QUADRO 500ml
MARASCA

ΚΥΔΩΝΙΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΥΔΩΝΙΑΣ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων παράγει τη μάρκα ελαιόλαδου “Κυδωνία» Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο” (“Kydonia Extra Virgin Olive Oil”).

 

ασυγκριτη ποιοτητα ελαιολαδου

Το ελαιόλαδο που παράγει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων προέρχεται κατά κύριο λόγο από την ποικιλία Κορωνέϊκη. Η καλλιέργεια της ελιάς και η παραγωγή ελαιόλαδου στην Κρήτη χάνεται μέσα στα βάθη των αιώνων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν ιστορικά στοιχεία ότι η παραγωγή ελαιόλαδου στο νησί ανθούσε από το 2.000 π.Χ., την εποχή της ακμής του Μινωικού Πολιτισμού, και ήταν ένα από τα βασικά τρόφιμα που εξάγονταν σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο μέσω του θαλάσσιου εμπορίου, φέρνοντας μεγάλα πλούτη στους κατοίκους του νησιού.

Εκτός από την μοναδική παράδοση της Κρήτης στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου, οι εδαφολογικές και οι κλιματολογικές συνθήκες στο νησί, και ιδιαίτερα στο βορειοανατολικό του τμήμα στο νομό Χανίων, όπου και βρίσκονται οι ελαιοκαλλιέργειες των παραγωγών του συνεταιρισμού μας, είναι ιδανικές για την καλλιέργεια της ελιάς που προορίζεται για την παραγωγή ελαιόλαδου. Όλα αυτά έχουν κάνει φημισμένο το ελαιόλαδο του Κολυμβαρίου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και πλέον μπορεί κανείς να το βρει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα σε όλη την γη.

Κάθε χρόνο, οι περίπου 4.000 ελαιοπαραγωγοί του συνεταιρισμού μας, μαζεύουν προσεκτικά τον καρπό της ελιάς, που με φροντίδα, υπομονή και επιμονή παρήγαγαν όλη τη χρονιά, και τα φέρνουν για επεξεργασία την ίδια μέρα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας παραγωγής ελαιόλαδου. Η παραγωγή του εκλεκτού ελαιόλαδού μας γίνεται με καθαρά μηχανικές μεθόδους, σε συνθήκες αποκλειστικά ψυχρής έκθλιψης και χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε είδους χημικής κατεργασίας, προκειμένου το τελικό προϊόν να είναι της υψηλότερης δυνατής ποιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα της τάξης του 0 – 0,8 και μοναδικά διατροφικά χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Το ελαιόλαδο – και ειδικά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – είναι ίσως η καλύτερη τροφή στον κόσμο για να παίρνουμε τα λεγόμενα “καλά” λιπαρά οξέα, τα λιπαρά δηλαδή που προάγουν την υγεία και συντελούν στην καλύτερη άμυνα του οργανισμού μας απέναντι στις ασθένειες. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το ελαιόλαδο είναι γεμάτο από μονοακόρεστα λιπαρά, που είναι η καλύτερη μορφή των “καλών” λιπαρών οξέων.

Ίσως η πιο σημαντική θετική επίδραση που έχει η κατανάλωση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στην υγεία μας, είναι αυτή της μείωσης της χοληστερίνης και του κινδύνου της αρτηριοσκλήρωσης γενικότερα. Δεν είναι τυχαίο ότι διεθνείς έρευνες που έγιναν έδειξαν ξανά και ξανά ότι οι Κρητικοί, λόγω της τακτικής κατανάλωσης εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, έχουν αναλογικά πολύ χαμηλά ποσοστά καρδιοπαθειών. Όπως λέει και το γνωμικό, “οι πιο γερές καρδιές χτυπάνε στην Κρήτη”.

Πέρα από την προαγωγή της καρδιακής υγείας, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συντελεί και στην πρόληψη της μάστιγας του αιώνα μας, του καρκίνου, καθώς έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Αυτό αφενός οφείλεται στο ότι το ελαιόλαδο έχει υψηλή αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία αποτρέπει την εμφάνιση του καρκίνου, και κυρίως συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού. Επίσης, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, και περιέχει μεγάλη ποσότητα Βιταμίνης Ε, τα οποία επίσης παίζουν μεγάλο ρόλο στην αποτροπή της εμφάνισης καρκίνου.

Αλλά τα οφέλη του ελαιόλαδου για την υγεία μας δεν σταματούν εδώ: Όπως έχουν δείξει ιατρικές έρευνες, η συχνή κατανάλωση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου επιδρά ευεργετικά στην ανάπτυξη των οστών, στη σωστή λειτουργία του πεπτικού και του κεντρικού νευρικού συστήματος, και προστατεύει τον οργανισμό μας από παθήσεις όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, η οστεοπόρωση, ακόμη και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Με όλα τα παραπάνω μοναδικά χαρακτηριστικά, που λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας του οργανισμού μας απέναντι σε μικρές και μεγάλες παθήσεις και ασθένειες, μπορούμε άνετα να χαρακτηρίσουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως μία “υπερτροφή”, και μάλιστα από τις καλύτερες που υπάρχουν στον κόσμο!