Τα υψηλης ποιοτητας προϊοντα του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ στη Fancy Food Show, Νεα Υορκη, 25-27 Ιουνιου 2017

Με όχημα την ποιότητα, την καινοτομία και την τεχνολογική υπεροχή, η Οργάνωση Παραγωγών του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ μαζί με άλλους ελαιοκομικούς φορείς από όλη την Ελλάδα, παρουσίασαν στην 63η θερινή έκθεση τροφίμων και ποτών Fancy Food Show, τα υψηλής ποιότητας πιστοποιημένα και ιχνηλατημένα προϊόντα τους με την βοήθεια και τον συντονισμό της εταιρείας συμβούλων ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα μεγάλο καθώς πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τα πιστοποιημένα προϊόντα των Οργανώσεων Παραγωγών (δεδομένου ότι το περίπτερο έφερε τον τίτλο PRODUCER ORGANISATION’S CERTIFIED PRODUCTS”) αλλά και γενικότερα για την συγκεκριμένη προσπάθεια η οποία αφορά :

Στην εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων ποιότητας και ιχνηλασιμότητας στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΟΕΦ
Στην υιοθέτηση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων ευφυούς γεωργίας τα οποία καλύπτουν όλες τις πτυχές της ελαιοκαλλιέργειας καθώς και της μεταποίησης της πρώτης ύλης.
Στην στρατηγική συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και ιταλικών οργανώσεων παραγωγών σε επίπεδο πιστοποίησης των ελαιοκομικών προϊόντων.

Ανάμεσα στους επισκέπτες της έκθεσης, σημαντικότατη υπήρξε η επίσκεψη του Έλληνα Εμπορικού Ακολούθου κ. Γιώργου Μιχαηλίδη, ο οποίος χαιρέτησε τις Ο.Π. και δοκίμασε τα προϊόντα τους.

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης οι εκπρόσωποι των Ο.Π., της Άξιον Αγροτικής και της GAIA Επιχειρείν επισκέφθηκαν το Γραφείο του Εμπορικού Ακολούθου όπου τους έγινε μία ιδιαίτερα αναλυτική και κατατοπιστική παρουσίαση της λειτουργίας της αγοράς των Η.Π.Α. γενικότερα και του ελαιολάδου και ελιάς ειδικότερα. Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι αναμφισβήτητα τα ελληνικά προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας αλλά ότι απαιτείται υπομονή, επιμονή και συνέπεια για να εισέλθει κάποια επιχείρηση στην αγορά των Η.Π.Α.

Ο κος Παρασκάκης Νεκτάριος, υπεύθυνος χημικός της Ο.Π. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων δήλωσε:

«Η έκθεση μας εντυπωσίασε με το μέγεθος της, υπήρχε πλήθος κόσμου αλλά και προϊόντων. Επίσης εκρίθη απολύτως θετική η συνάντηση με τον εμπορικό ακόλουθο της ελληνικής πρεσβείας στη Νέα Υόρκη όπου μας ενημέρωσε πλήρως για της δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες της αχανούς αμερικάνικης αγοράς. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων, δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια του στην δημιουργία ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων και την παρουσίαση τους σε τέτοιου είδους διοργανώσεις»

Ταυτότητα της έκθεσης
Η Fancy Food Show, είναι η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στις ΗΠΑ, και διοργανώνεται δυο φορές τον χρόνο, από την μη κερδοσκοπική εμπορική ένωση, Specialty Food Association. Mε έδρα τη Νέα Υόρκη, η SFA στηρίζει από το 1952 έως και σήμερα, πάνω από 3.500 επιχειρήσεις μέλη της, στο να αναπτυχθούν σε μια συνεχώς εξελισσόμενη αγορά, παρέχοντας τους την απαραίτητη γνώση, τα εργαλεία καθώς και διασυνδέσεις σε επίπεδο, παραγωγής, εμπορίας και marketing.

Η θερινή Fancy Food Show 2017, πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Jacob Κ Javits στη Νέα Υόρκη από 25-27 Ιουνίου. Σε μια συνολική έκταση 170.000 τετραγωνικών μέτρων 180.000 τρόφιμα και ποτά από όλο τον κόσμο παρουσιάστηκαν σε πάνω από 2.600 περίπτερα σε περισσότερους από 25.000 πιθανούς αγοραστές και 46.000 επαγγελματίες της εστίασης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε :
Α.Σ. ΧΑΝΙΩΝ Τηλ. Επικοινωνίας: 28210 61198- Website: www.chaniacopp.gr
Άξιον Αγροτική  Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3258700 – Website: www.axionagro.eu

«Πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και την Ελλάδα (Καν (ΕΕ) 611/2014 και 615/2014 δράση Ε.i του εγκεκριμένου προγράμματος με την υπ’ αριθ1802/36612-31.03.2015 Απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας»